Ostale saradnje

Udruženje filmskih radnika tokom cijele godine aktivno radi na predstavljanju i promociji bosanskohercegovačke kinematografije i autora, te učestvuje u organizaciji promocija i dana bh. filma u različitim zemljama širom svijeta. Samo neki od projekata u čijoj organizaciji je učestovalo Udruženje u protkloj i ovoj godini su:

PREDSTAVLJANJE BH. SAVREMENOG KRATKOMETRAŽNOG FILMA NA ZFF

U okviru Zagreb Film Festivala 2016. održana je prezentacija bosanskohercegovačkog kratkometražnog filma u saradnji sa Udruženjem filmskih radnika BiH i Sarajevo Film Festivalom.

U okviru ovog programa prikazano je 5 filmskih ostvarenja nastalih u periodu 2015/2016: INVERZUM Damira Bašića, JOŠ JEDAN DAN Tine Šmalcelj, BEHAR Tarika Hodžića, CRVENI SNIJEG Mersihe Husagić, i OJ, KRAJINO! Saše Karanovića, dok je film SJEĆAM SE Elme Tataragić predstavljen u takmičarskom programu ovog festivala.

Na Zagreb Film Festivalu 2017. prikazani su filmovi: AŽDAJA Ivana Ramadana, LEJLA Stijina Bouma, SATSEVA Inge Kukobat, ČISTOĆA Nevena Samardžića i IGRA Senada Alihodžića. U ovogodišnjem takmičarskom programu Zagreb Film Festivala bit će predstavljen film NEVIDLJIVI u režiji Amre Mehić.

Saradnja se nastavlja i ove godine, pa će biti prikazani filmovi: AUTOREFLEKSIJA U TRI EPIZODE Sare Ristić, MAJKINO ZLATO Irfana Avdića, PIVAC Sabrine Begović Ćorić, PINK ELEPHANT Ade Hasanovića i INTERVJU Nermina Hamzagića, dok će film Ermina Brave DAH biti prikazan u takmičarkom programu. 
 

BH. FILM FESTIVAL U NEW YORKU

Udruženje filmskih radnika je, nakon pozitivnog iskustva iz 2015. i 2016.ponovo potpisalo Memorandum o saradnji sa Academy of Bosnia and Herzegovina Inc. (ABH) u New Yorku i ponovo će učestvovati u organizaciji BH. Film Festivala u New Yorku. Udruženje filmskih radnika obavezalo se pomoći u promociji unutar Bosne i Hercegovine, te je omogućilo prisustvo bh. autora čiji su filmovi predstavljeni na ovom Festivalu.

MEĐUNARODNI DAN KRATKOMETRAŽNOG FILMA

Udruženje filmskih radnika BiH u saradnji sa kinom Meeting Point i Sarajevo Film Festivalom svake godine 21.12. obilježava Međunarodni dan kratkog filma projekcijom najnovijih bosanskohercegovačkih kratkometražnih ostvarenja.