Udruženje filmskih radnika u suradnji s kinom Meeting Point tradicionalno proslavlja Međunarodni dan kratkog filma. Međunarodni dan kratkog filma uz bh. filmske autore u kinu Meeting Point u Sarajevu bit će obilježen u utorak, 21.12. u 17:30 sati, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

I ove godine predstavit će se najuspješniji filmovi studenata filmskih akademija iz Bosne i Hercegovine. 
S Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva, bit će predstavljen kratki dokumentarni film BJELKO Almira Zoletića (Nagrada za najbolji bh. studentski film na Sarajevo Film Festivalu), te dva kratka igrana filma ZAŠTO NE ZAPLEŠETE? Isidore Ratković i OTPLITANJE Mine Vavan. Akademiju umjetnosti iz Banje Luke predstavit će animirani film TOČAK ŽIVOTA Tamare Maksimović i kratki igrani filmovi KAD JUTRO SVANE Karmen Obrdalj i ATANASIJA Boška Krljaša. 

Svi filmovi premijerno su prikazani u BH Film programu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, a mnogi od njih su, nakon toga, prikazani na brojnim festivalima, gdje su osvojili nagrade i simpatije publike. 

Koristimo ovaj važan datum kako bismo predstavili najživlju, najhrabriju i najautentičniju produkciju kratkih filmova u Bosni i Hercegovini – produkciju studentskih filmova. Osim kvaliteta i svježine priča kojim su se mladi bh. autori bavili, iznimno smo ponosni na činjenicu da su ovi filmovi i autori već prepoznati i van granica naše zemlje, što nam donosi veliku nadu u daljnji rast i razvoj ove umjetnosti u našoj zemlji. 
Obilježavanje Međunarodnog dana kratkog filma u kinu Meeting Point počinju u 17:30 sati, a broj mjesta je ograničen.

Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju i dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.