Bosanskohercegovačka casting direktorica Timka Grin u žiriju je ovogodišnjeg Shooting Stars programa. 

European Shooting Stars projekt je koji organizira European Film Promotion (EFP), najveća organizacija za promociju evropskog filma. Shooting Stars je program koji promovira evropske glumice i glumce, a svake godine EFP imenuje žiri sastavljen od istaknutih ličnosti iz industrije (redatelje, producente, glumce, casting agente, filmske kritičare) kako bi odabrao najbolje evropske mlade glumačke nade iz cijele Evrope.
U ovogodišnjem žiriju su švedski reditelj gruzijskog porijekla Levan Akin, casting direktorica Timka Grin iz Bosne i Hercegovine, ranija učesnica Shooting Stars programa glumica Sara Serraiocco iz Italije, filmski producent Bernard Michaux iz Luksemburga, te njemački akademik i kustos Yun-hua Chen
Kombinirajući njihovu raznoliku stručnost u različitim područjima kreativnog procesa filmskog stvaralaštva, žiri će od kandidata koji su nominirani od strane njihovih organizacija, članica EFP-a za nadolazeće izdanje EUROPEAN SHOOTING STARS odabrati deset najtalentiranih mladih glumaca i glumica iz različitih evropskih zemalja.

Program Shooting Stars je pokrenut 1998. godine, a cilj ovog programa je predstavljanje potencijala mladih glumačkih talenata široj kinematografskoj javnosti, kroz različite medijske aktivnosti, radionice, prijeme i susrete s međunarodnim kasting direktorima.