VIDRA reditelja Srđana Vuletića i scenariste Stefana Boškovića, selektovan je za ovogodišnje izdanje „Ateljea“ („L’Atelier”) u okviru Kanskog filmskog festivala. Film je produkcija Artikulacija Filma iz Podgorice, a producent filma je Ivan Đurović.

Kanski “Atelje”, platforma koju je 2005. godine pokrenuo Cinefondation program, svake godine u Kanu okupi 15 reditelja iz cijelog svijeta, čiji se filmski projekti smatraju posebno zanimljivim i potencijalno značajnim za međunarodno tržište. „Atelje“ je osmišljen sa ciljem da stimuliše kreativno filmsko stvaralaštvo i da ohrabri nove generacije filmskih autora.

 Reditelji i producenti su izabrani za ovogodišnji „Atelje“ prema kvalitetu projekata i uspješnosti njihovih prethodnih filmova, a na ovom programu imaće mogućnost da se povežu sa međunarodnim fondovima i finansijerima filmskih projekata. Pored samog pristustva na Kanskom filmskom festivalu, za selektovane učesnike biće organizovani sastanci sa producentima, distributerima i agentima prodaje, a sve u okviru L’Atelier paviljona, smještenog u Village International –Pantiero.

Projekat je prethodno je podržao Filmski centar Crne Gore na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta, a dobitnik je i Cinelink Eurimages Co-Production Development nagrade na Sarajevo Film Festivalu, te je prošle godine na “When East Meets West” forumu, održanom u okviru Filmskog festivala u Trstu, nagrađen Cannes Producers Network priznanjem za najbolji pitch.