Danas je u Neumu, u 89. godini, nakon duže bolesti, preminuo Dragutin Drago Ressner, direktor fotografije, foto dizajner, umjetnički fotograf i dugogodišnji član Udruženja filmskih radnika.
Drago Ressner se filmom počeo baviti 1959. godine, a snimio je 62 dokumentarna i kratka igrana filma, četiri igrana filma i  dvije TV serije. Višestruko je nagrađivan na festivalima dokumentarnog i kratkog filma. Dobitnik je Nagrade za najbolju kolekciju fotografija na međunarodnom Bijenalu Opere i Baleta u Frankfurtu na Majni. Samostalne izložbe imao je u Hamburgu, Frankfurtu, Sarajevu, Mostaru, Zagrebu, Beču, Kiseljaku, Neumu.
2013. godine je dobio Nagradu za najbolju fotografiju na Šestoaprilskoj izložbi članova ULUPUBiH za fotografiju “Kišobrani”, a 2017. godine nagrađen je nagradom Udruženja filmskih radnika “Ivica Matić” za doprinos bh. kinematografiji. 

Posljednji ispraćaj/sahrana planirana je za sutra, 14. novembar, u 16:00h, na Novom groblju Neum, gdje će se od 15:00h okupiti rodbina i prijatelji, kako bi izrazili saučešće najbližoj obitelji.