Svečano otvorenje Drive in kina „Dolly Bell“ najavljeno je za 18. i 19. augusta ove godine u prostoru nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir.  
Filmski centar Sarajevo vrši posljednje pripreme za prve kino projekcije u Drive in Kinu, koje je dobilo ime po čuvenom filmu iz povijesti bosanskohercegovačke kinematografije SJEĆAŠ LI SE DOLLY BELL. Upravo ovim filmom bit će svečano otvoreno novo kino. Filmski centar Sarajevo će prikazati digitalno restauiranu kopiju ovoga filma, koja je urađena u suradnji sa Venecijanskim filmskim festivalom, gdje je ovaj film davne 1981. godine nagrađen „Zlatnim lavom“. Narednu noć bit će prikazivana također digitalno restauirana verzija drugog kultnog filma iz kataloga Filmskog centra Sarajevo VALTER BRANI SARAJEVO. Filmovi će biti prikazivani na velikom Air Screen platnu i uz modreno ozvučenje i scenu, što će za publici osigurati vrhunski užitak gledanja filmova.
Kapije Drive in kina bit će otvorene u 19h, kada počinje prateći zabavni program, dok će projekcije filmova počnjati u 21h.