TAKO DA NE OSTANE ŽIVA Faruka Lončarevića dobio Nagradu za najbolji film u međunarodnoj konkurenciji Balkan Panorama Film Festivala, koji je održan od 21. do 27. maja u Izmiru. 

Ovaj film premijerno je prikazan na Trieste Film Festivalu prošle godine, gdje je nagrađen specijalnim priznanjem, nakon čega je prikazan na brojnim festivalima, te je također dobitnik Nagrade za najbolji film na Mostra de Valencia. 

Film je inspirisan istinitim događajem, a radnja filma smještena je u bosansku provinciju. Aida je prekinula vezu s nasilnim Kerimom i želi napredovati u životu, ali veze su jače nego što misli i banalna svakodnevnica je vodi dublje u mrak.

Glavne uloge u filmu tumače Aida Bukva i Dino Sarija, a u filmu glume i Enes Kozličić, Aleksandar Seksan, Faketa Salihbegović – Avdagić, Mehmed Porča, Ivana Vojinović, Dženita Imamović Omerović, Mirela Lambić, Dina Mušanović, Admir Šehović, Nadine Mičić, Saša Krmpotić i Bakir Silajdžić. Režiju i scenarij za film potpisuje Faruk Lončarević, direktor fotografije je Alen Alilović, dizajn zvuka radio je Mirza Tahirović, kostimografiju Lejla Graho, montažeri filma su Redžinald Šimek i Faruk Lončarević, a film su producirali Faruk Lončarević i Rusmir Efendić.