Novi domaći film NAJSRETNIJI ČOVJEK NA SVIJETU u kinima u Bosni i Hercegovini od četvrtka, 9. marta.

Film je priča o Asji, neudatoj ženi u svojim četrdesetima, koja živi u Sarajevu. Kako bi stekla nova poznanstva, odluči da svoju subotu provode na eventu za brze spojeve. Igrom slučaja, u paru je sa Zoranom, 43-godišnjim bankarom. Međutim, Zoran ne traži ljubav već oprost. Priča o nemogućim vezama, o ljubavi i apsurdu.

Režiju potpisuje Teona Strugar Mitevska, a scenaristica filma je Elma Tataragić. Podsjećamo da je film NAJSRETNIJI ČOVJEK NA SVIJETU premijerno prikazan u konkurenciji Horizonti prestižnog filmskog festivala u Veneciji, te da je bio ovogodišnji kandidat za nagradu Oscar ispred Sjeverne Makedonije. Film je nagrađen FIPRESCI nagradom za najbolji film na 35. Panorami evropskog filma u Atini, te nagradama Grand Prixa žirija i Nagrade mladog žirija na 14. Les Arcs Film Festivalu u Francuskoj.

Uloge u filmu ostvarili su Jelena Kordić Kuret, Adnan Omerović, Izudin Bajrović, Mona Muratović, Vedrana Božinović, Irma Alimanović, Labina Mitevska, Siniša Vidović i Kemal Rizvanović, a bosanskohercegovački producenti filma su Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo ispred producentske kuće Pro.ba.