NAJSRETNIJI ČOVJEK NA SVIJETU Teone Strugar Mitevske, za koji je scenarij pisala bh. scenaristica Elma Tataragić, dobitnik je FIPRESCI nagrade za najbolji film na 35. Panorami evropskog filma u Atini.
O FIPRESCI nagradi odlučila je Unija grčkih kritičara, a 35. Panorama evropskog filma održana je od 24. do 30. novembra u grčkoj prestolnici. 

Podsjećamo da je film NAJSRETNIJI ČOVJEK NA SVIJETU premijerno je prikazan u konkurenciji Horizonti prestižnog filmskog festivala u Veneciji, te da je ovogodišnji kandidat za nagradu Oscar ispred Sjeverne Makedonije.

Film donosi priču o ženi koja odlazi da upozna muškarca svog života, a zapravo upoznaje svoga neprijatelja. U filmu se miješa humor s tugom, ozbiljni i lagani sadržaj, sve do samoga razrješenja, u kojem su likovi ponovo primorani da se vrate u ratne događaje, koji se sada miješaju sa današnjicom.
Uloge u filmu ostvarili su Jelena Kordić Kuret, Adnan Omerović, Izudin Bajrović, Mona Muratović, Vedrana Božinović, Irma Alimanović, Labina Mitevska, Siniša Vidović i Kemal Rizvanović, a bosanskohercegovački producenti filma su Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo ispred producentske kuće Pro.ba.