Na večerašnjoj 34. dodjeli Europskih filmskih nagrada, bosanskohercegovački film QUO VADIS, AIDA? je pobijedio u tri kategorije! Jasmila Žbanić proglašena je najboljom evropskom redateljicom, Jasna Đuričić najboljom evropskom glumicom, a QUO VADIS, AIDA? najboljim evropskim filmom 2021.

Nakon osvajanja nagrade za najbolji evropski film, Jasmila Žbanić je rekla kako se nada da će ovo potaknuti više ženske solidarnosti, ženskih perspektiva u politici, umjetnosti i životu.

Svjetska premijera filma QUO VADIS, AIDA? održana je na 77. Venecija film festivalu, a nakon toga film je prikazan i na drugim brojnim festivalima među njima festival u Torontu, Hamburgu, na Viennaleu u Austriji, festivalu New Horizons u Poljskoj, Festivalu europskog filma u španjolskoj Sevilli, meksičkom Los Cabos film festivalu, francuskom Arras Film festivalu, međunarodnom film festivalu Macao u Kini. Film je bio nominiran i za nagradu Oscar Američke filmske akademije i Nagrade Britanske Filmske Akademije BAFTA, a dobitnik je Independent Spirit Awardsa, te na desetine nagrada na različitim filmskim festivalima širom svijeta.