Bosanskohercegovačka animatorica Aleta Rajič osvojila je jedanaestu po redu nagradu za svoj animirani film PRIRODNI ODABIR. Ovo priznanje je autorici dodijeljeno na festivalu TIFF ODA – 10. Tetova Internacionalnom Film Festivalu u Makedoniji u kategoriji za najbolji kratki animirani film.

PRIRODNI ODABIR dosad je selektiran na preko 65 internacionalnih festivala, među kojima su renomirani svjetski festivali animiranog ali i igranog filma poput najpoznatijeg festivala animiranog filma u Francuskoj - Annecy Film Festival, Animasyros u Grčkoj, Animafest u Zagrebu, Monstra u Portugalu, Pula Film Festival i brojni drugi…Podsjećamo da je Prirodni odabir svoju filmsku premijeru imao na Sarajevo Film Festivalu 2019. u kategoriji za najbolji kratki film.

Autorica ističe da nagradu dijeli s najboljim filmskim timom s kojim je imala privilegiju raditi a to su; Sanja Rajič Banjac, Jurinko Rajič, Rajna Rajič, Vjeran Šalamon, Juraj Sremec i Helena Magda Šalamon.

Film je nastao u produkciji Studija Neum, te koprodukciji sa Zagreb filmom, uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i HAVC-a (Hrvatskog audio-vizualnog centra).