Film PUN MJESEC prikazan je u takmičarskoj selekciji Bergamo Film Meetinga, gdje je osvojio Treću nagradu.

Podsjećamo, debitantski film Nermina Hamzagića PUN MJESEC premijerno je prikazan na Cottbus Film Festivalu gdje je dobio Nagradu ekumenskog žirija, a Alban Ukaj Nagradu za najboljeg glumca za ulogu u ovom filmu. Film PUN MJESEC je također bio nominiran je za nagradu Europske filmske akademije u kategoriji European discovery 2020 - Prix Fipresci.

Scenaristi filma su Nermin Hamzagić i Emina Omerović, direktor fotografije je Amel Đikoli, montažu potpisuje Redžinald Šimek, dizajn zvuka Igor Čamo, muziku Enes Zlatar, kostimografiju Irma Saje, scenografiju Vanja Miholjčić, a produkciju Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo. Osim Albana Ukaja, uloge u filmu PUN MJESEC ostvarili su Mediha Musliović, Izudin Bajrović, Jasna Diklić, Muhamed Hadžović, Boris Ler, Ermin Sijamija, Mirela Lambić, Alena Džebo, Sanja Burić, Edin Avdagić, Faketa Salihbegović, Mugdim Avdagić, Lidija Kordić, Admir Šehović, Kemal Rizvanović, Irfan Ribić, Lazar Dragojević, Dražen Pavlović, Martina Mandek i Ahmed Nuhić. Film je nastao u produkciji Scca/pro.ba iz Sarajeva u koprodukciji s RTV BiH i uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Fondacije za kinematografiju.

Radnja filma odvija se u jednoj noći, za vrijeme punog mjeseca, u policijskoj stanici u Sarajevu. Glavni lik, policijski inspektor Hamza, suočen je s dilemom i odlukama koje mora donijeti u najtežoj noći svog života. U policijsku stanicu pristižu različiti likovi otkrivajući vlastite životne priče i predstavljajući sliku suvremenog bosanskohercegovačkog društava. 

39. Bergamo Film Meeting održan je od 24. aprila do 2. maja.