Sirin: O čudovištimo u nama i oko nas

Sirin: O čudovištimo u nama i oko nas

Kinematografija Bosne i Hercegovine velikim dijelom ovisi o koprodukcijama. Najčešće su nama potrebne, nešto rjeđe smo mi ti koji učestvuju kao manjinski koproducenti etabliranim umjetnicima, a najrjeđe imamo priliku biti koproducenti na debitantskim filmovima naših susjeda. Sirin, debitantski film Crnogorskog reditelja Senada Šahmanovića, jedan je od filmova iz ove treće grupacije. Ukoliko ga ne pogledate večeras, 14.8. u 20:45 u Open Air kinu Stari Grad, priliku ćete imati sutra u sklopu BH Film Programa u 18:00 u Cineplexxu Sarajevo i Cineplexxu Plaza Mostar.

Ekspedicija kroz ljepote Bosne i Hercegovine

Ekspedicija kroz ljepote Bosne i Hercegovine

Sutra, 14.8. u 15:00 u Cineplexxu u Sarajevu i u 18:00 u Cineplexxu Plaza Mostar u sklopu  BH Film programa, bit će prikazan dokumentarni film Ekspedicija na tri rijeke Irfana Alijagića i Ervina Duratovića. Ukoliko ste ljubitelji rijeka i netaknute prirode, ovaj film definitivno ne želite propustiti.

Film EKSKURZIJA Une Gunjak nagrađen na Locarno Film Festivalu

Film EKSKURZIJA Une Gunjak nagrađen na Locarno Film Festivalu

Debitantski dugometražni igrani film rediteljice i scenaristice Une Gunjak EKSKURZIJA, otvorio je program Cineasti del presente, posvećen prvim i drugim filmovima najzanimljivijih novih autora, a nagrađen je Specijalnim priznanjem na dodjeli nagrada Locarno Film Festivala.