Udruženje filmskih radnika u FBiH pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Bosni i Hercegovini organizira projekat “Film: My Peace and Freedom”.

U subotu, 4.12.2021. počinje drugi krug radionica „FILM: MY PEACE AND FREEDOM“. Učesnici projekta, raspoređeni u 11 filmskih timova, četiri dana prisustvovat će radionicama sa svojim mentorima i masterclassovima s eminentnim filmskim stručnjacima iz naše zemlje. Timovi sastavljeni od studenata režije, produkcije, dramaturgije i animacije s Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, razvijat će svoje projekte tokom tri dana intenzivnih radionica, nekon čega će timovi stručnom žiriju predstaviti svoje projekte u utorak 7.12. u kinu Meeting Point. Pobjednički projekat bit će nagrađen inicijalnim sredstvima za produkciju kratkog filma.

Osnovni cilj ovog projekta je potaknuti suradnju studenata s različitih filmskih škola, te ohrabriti i promovirati mlade filmske autore.

“Film: My Peace and Freedom” organizira Udruženje filmskih radnika u FBiH, pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Bosni i Hercegovini i uz pomoć Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.