Rajič Aleta
Rajič Aleta

Animator

Aleta Rajič rođena je 1990 god. u Čapljini. Magistrirala je Engleski jezik i Povijest umjetnosti na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
Rad na animiranom crtanom filmu započela je još u osnovnoj školi u Studiju Neum gdje je kao scenograf i animator radila na nekoliko filmova te polazila brojne radionice animacije i edukativnih programa u njihovoj organizaciji. Posljednjih par godina bila je jedan od predavača u Školi animiranog crtanog filma u Mostaru i u Neumu. PRIRODNI ODABIR je njen drugi autorski film koji je u manje od godinu dana selektiran na preko 70 internacionalnih filmskih festivala (uključujući premijeru na SFF-u, Annecy, Pula Film Festival, Monstra, Animafest itd.) te osvojio sedamnaest nagrada za najbolju animaciju na festivalima širom svijeta. Članica stručnih žirija na više svjetskih festivala.
Posljednjih deset godina Aleta je član organizacijskog tima neumskog Festivala animiranog filma NAFF gdje trenutno aktivno sudjeluje u umjetničkoj direkciji.

Filmografija

2019 - PRIRODNI ODABIR - Animirani kratki film - (direktor fotografije, kostimografija, režija, scenarij, scenografija, animacija)

2011 - JORGOVAN - Animirani kratki film - (režija, scenarij, animacija)