Hadžić Armin
Hadžić Armin

Producent

Armin Hadžić je rođen 1985. godine u Sarajevu. Diplomirao i magistrirao je produkciju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje je zaposlen kao asistent na predmetu produkcija. 
Od 2003. godine radi kao producent u producentsko kući Marletti za koju je producirao brojne TV emisije, od kojih su najpoznatije Kike Tike Tačke, BHT slagalica, Barimba i Fenderi. Također, predstavnik je Bosne i Hercegovine na International Village filmskog festivala u Cannesu. U sektoru produkcije radio je na dugometražnim filmovima NEKE DRUGE PRIČE u režiji Ines Tanović i DOBAR DAN ZA POSAO u režiji Martina Turka, te na brojnim kratkim filmovima, među kojima su LUPUS Ajle Hamzić, JOŠ JEDAN DAN Tine Šmalcelj, UKRADENA SREĆA Harija Šečića, itd. Na Sarajevo Film Festivalu radi kao koordinator CineLink programa.
 

Filmografija

2019 - THE SIGN - Kratki igrani film - (producent), IN YOUR HANDS - Kratki igrani film - (producent), THE PACKAGE - Kratki igrani film - (producent), THE RIGHT ONE - Kratki igrani film - (producent), SPIT - Kratki igrani film - (producent)

Ostali filmovi

2018 - DOBAR DAN ZA POSAO (pridruženi producent)
2016 - JOŠ JEDAN DAN, kratki (line producer)
2013 - UKRADENA SREĆA, kratki (producent)
2012 -VILINSKA PRAŠINA, kratki (Producent); LUPUS, kratki (Producent); CRV, animirani (režija, producent)
2011 - DA VAM NACRTAM, kratki (Producent)
2010 - SOME OTHER STORIES (Unit Production Manager)