posljednje aktuelnosti arhiva

  • Trenutno nema aktuelnosti...

jedan od članova UFRBiH

Džebo Alena Džebo Alena

Pridružite nam se
UDRUŽENJE FILMSKIH RADNIKA BiH JE ČLANICABH. FILM PROGRAM: DAN 8.

Udruženje filmskih radnika u Bosni i Hercegovini22.08.2015

Posljednjeg dana Bh. Film Programa imat ćete priliku pogledati još kratkih i dokumentarnih filmova. 

U 12:30 u dvorani 5 Multipleksa Cinema City možete pogledati: 

- MARGARET, Lamie Šabić;

- LJEPOTICA I OSMIJEH, Anje Kavić;

- PRIČA O POSTANKU, Bojana Josića i

- JA MOGU DA GOVORIM, Mirze Skenderagića.

Vratite se u istu dvoranu u 16:45 i pogledajte film FLOTEL EUROPA.  Koristeći privatne VHS materijale koji su snimile bosanske izbjeglice naseljene u velikom brodu smještenom u kopenhagenskoj luci, u periodu između 1992. i 1994, Vladimir Tomić priča o svom odrastanju u okolini u kojoj su bili osjetni odjeci rata, ali i o drugim stvarima koje čine jednu adolescenciju... FLOTEL EUROPA je imao premijeru u sklopu Berlin Film Festivala. 

Zbog velikog interesovanja publike organizovana je dodatna projekcija filma SOUL TRAIN u režiji Nermina Hamzagića. Ukoliko već niste pogledali ovaj film to možete učiniti danas u sali 4, s početkom u 17:30 sati.

Bh. Film Program završava filmom RUS Damira Ibrahimovića u 21:00 u dvorani 4 Multipleksa Cinema City.

RUS je priča o čovjeku koji je tokom cijelog svog života u potrazi za ljubavlju i ta ga potraga vodi kroz život pun uzbuđenja. Od dječaka koji je  bio izložen psihičkim i fizičkim torturama svog oca,  on postaje narkoman i provalnik, od mladića koji se liječi na klinici za ruske veterane iz afganistanskog rata on postaje ruski milioner, čovjek koji odlučuje o ljudskim sudbinama. Posljednjih godina živi u Sarajevu jedva preživljavajući, te se druži s pripadnicima sarajevskog podzemlja kod kojih se zadužuje preko svojih mogućnosti. Po prvi put je u bezizlaznoj situaciji i ne zna kako se nositi s tim.

Dokument za download:

Nema dokumenata za download