U protekloj sedmici snimljena dva kratkometražna filma

U protekloj sedmici snimljena dva kratkometražna filma

Udruženje filmskih radnika u Bosni i Hercegovini13.03.2017

Protekle sedmice započela su snimanja dva bosanskohercegovačka kratkometražna filma, radi se o filmovima PIVAC Sabrine Begović-Ćorić i INTERVJU Nermina Hamzagića.

Kratkometražni igrani film PIVAC u režiji Sabrine Begović – Ćorić, a prema scenariju Meline Alagić, je priča o tabuiziranju nasilja u prodoci. Prvi dio snimanje odvio se u hercegovačkom kršu, a uloge u filmu ostvarile su bosanskohercegovačke glumice Amina Begović, Jasna Žalica i Marija Pikić, koja igra glavnu ulogu. Direktor fotografije je Amel Đikoli, kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, scenograf Vedran Hrustanović, art direktorica filma Nejra Latić Hulusić, snimatelj zvuka Vanja Kurtović, šminkerica Lamija Lala Hadžihasanović, a izvršni producent filma Adnan Beširović. Film producira HAVA Sarajevo.

U nedjelju, 12.3.2017., reditelj Nermin Hamzagić snimio je svoj drugi kratki igrani film INTERVJU u produkciji producentske kuće SCCA/pro.ba.  INTERVJU je priča o stvarnim ličnostima koje se nađu u fiktivnoj situaciji. Četiri mlade glumice dolaze na intervju za posao u dječijoj igraonici, potpuno nespremne za pitanja koja ih očekuju. U filmu igraju Maja Jurić, Helena Vuković, Aneta Grabovac, Martina Mandek i Timka Grahić. Producentica filma je Amra Bakšić Čamo, a direktor fotografije Amel Đikoli.

2017. godina najavljuje mnogo novih filmskih naslova, pa osim kratkometražnih filmova koji se snimaju, ove godine bi trebalo biti finalizirano čak pet bosanskohercegovačkih dugometrtažnih igranih filmova: film ŽABA Elmira Jukića, NIŠTA SAMO VJETAR Timura Makarevića, MUŠKARCI NE PLAČU Alena Drljevića, dugometražni animirani film PTICE KAO MI Faruka Šabanovića i novi film Aide Begić čije je snimanje nedavno finalizirano u Turskoj.
 


Podijeli

pričajmo o filmuarhiva


PDF kataloga

BH FILM 2015 / 2016 BH FILM 2015 / 2016 Veličina:
1.98 MB
preuzmite

BH.FILM 2014 / 2015 BH.FILM 2014 / 2015 Veličina:
2.78 MB
preuzmite

BH.FILM 2012 / 2013 BH.FILM 2012 / 2013 Veličina:
6.7 MB
preuzmite

arhiva svih katalogaFilming Locations in
Bosnia and Herzegovina


filming locations in BiH