Na veliko zadovoljstvo Udruženja filmskih radnika BiH, European Film Challenge je organiziran u Bosni i Hercegovini i ove godine i već je poznat i prvi pobjednik – Aid Valjevac iz Sarajeva. 

Kao i protekle godine, nagrada za prvog ovosezonskog pobjednika je putovanje na prestižni Internacionalni filmski festival u Berlinu, koji će se održati od 20. februara do 01. marta 2020. godine. 

Nastavak druženja uz EFC ove godine smo upotpunili mini izazovima, koji nose nagrade za sebe, a pobjednik drugog EFC Mini Challengea je Goran Dujaković iz Banja Luke. Na Goranovoj listi za #EuropeanFilmChallenge našao se najveći broj bh. ostvarenja, te će on na nagradu dobiti monografiju Hajrudin Krvavac. 

Podsjetimo, nagrada u prvom Mini Challengeu već je pripala ukupnom pobjedniku prvog kruga EFC-a Aidu Valjevcu, koji vjerujemo već uživa u svojoj nagradi - kartici Prijatelj kina Meeting Point, koja omogućava besplatan ulaz na sve projekcije u Kino u narednih godinu dana!

Mnoštvo dobre energije, zabave i nagrada je iza, ali i ispred nas. Nastavak takmičenja iz kruga u krug donosi glavne nagrade - putovanje na Filmski festival u Kanu, a zatim i na Filmski festival u Veneciji, te pregršt novih iznenađenja. Stoga, pratite nas na FB stranici europeanfilmchallengeBIH i Instagram profilu Udruženja filmskih radnika BiH, jer naredni krug EFC-a počinje u februaru!

Pobjednicima iskrene čestitke, ostalim učesnicima više sreće u narednim krugovima, a svima vama koji ovo čitate ekipa EFC-a želi sretnu Novu 2020. godinu uz mnoštvo dobrih filmskih ostvarenja, kako domaće i evropske, tako i svjetske kinematografije.