Zlatna kolica za najbolji dugometražni film ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala dobio je bosanskohercegovački film MUŠKARCI NE PLAČU Alena Drljevića.

Drljevićev dugometražni prvijenac o veteranima zaraćenih vojski koji dugo nakon rata pokušavaju zaliječiti stare rane, nagrađen je kao "film je koji sugerira nužnost komunikacije kao puta do iscjeljenja, ali i izbjegavanja mržnje i sukoba". U selekciji za ovu nagradu bilo prikazano je trinaest filmova, a ovogodišnji žiri ZFF-a činili su glumica Lana Barić, redatelj Peter Brosens i producent Peter Rommel.

Ovo je jedanaesta festivalska nagrada za film MUŠKARCI NE PLAČU, koji je svoju premijeru imao u takmičarskoj selekciji Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary. Film je jučer dobio nagradu za Najbolji film na MEDFILM Festivalu u Rimu. 

15. Zagreb Film Festival otvoren je 11., a trajat će do 19. novembra. U okviru ovog izdanja festivala prikazana je i specijalna projekcija kratkih bosanskohercegovačkih filmova: AŽDAJA Ivana Ramadana, LEJLA Stijina Bouma, SATSEVA Inge Kukobat, ČISTOĆA Nevena Samardžića i IGRA Senada Alihodžića, a film NEVIDLJIVI u režiji Amre Mehić prikazan je u takmičarskom programu Zagreb Film Festivala.