Na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma, koji se održava od 27. novembra do 4. decembra u Beogradu, održat će se svjetska premijera debitantskog filma Zulfikara Filandre MINOTAUR.

Film će biti prikazan u Dvorani Kulturnog centra Beograd u sklopu „Hrabri Balkan“ selekcije, koja prikazuje ostvarenja mladih filmskih autora. 

Filmski esej MINOTAUR pokriva 15 godina autorovog života. Kroz različite formate privatne arhive, od snimaka s mobitela, instagram zapisa, dijelova iz autorovih prethodnih filmova, snimaka s ljetovanja, doživljavamo prustovsko putovanje kroz fragmente zabilježenog i katarzično suočavanje s prolaznošću, dragim ljudima, poezijom malih stvari i odrastanjem.

Glavni program Festivala obuhvata 22 ostvarenja, od kojih će se 10 filmova boriti za Grand Prix Festivala i nagradu Aleksandra Saše Petrovića, a 12 će biti prikazano van konkurencije.

U okviru Specijalne projekcije bit će prikazan film Pjera Žalice KONCENTRIŠI SE, BABA, 
koji je otvorio ovogodišnji Sarajevo Film Festival.

Domaćin Festivala ove godine biće Kombank Dvorana, a Festival će se održavati i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopu „Fontana“, bioskopu „Vlada Divljan“, Domu Kulture Studentski grad, bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina, dok će se neki naslovi naći i na online filmskoj platformi mojoff.net .

Više informacija o programu 26. Festivala autorskog filma naći će se na zvaničnoj stranici Festivala.