Film ŠAVOVI dobio je specijalno priznanje na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji u okviru Balkanske selekcije. Festival je prikazao 111 filmova iz 48 zemalja. Grand Prix je dobio bugarsko-katarski film SESTRA, dok je najgrada za Najbolji balkanski film pripala tursko-nemačko-holandsko-grčkoj koprodukciji TRI SESTRE.
Film ŠAVOVI reditelja Miroslava Terzića snimljen je prema scenariju Elme Tataragić, a nastao je u koprodukciji Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Film BOG POSTOJI I ZOVE SE PETRUNIJA Teone Strugar Mitevske, za koji je scenarij napisala bosanskohercegovačka scenaristica Elma Tataragić dobio je Nagradu bugarskih kritičara.

Oba filma su premijerno prikazana na Berlinaleu 2019. i od tada su imali bogate festivalske živote, gdje su osvojili brojne nagrade.

Na Sofia Meetings koprodukcijskom marketu nagrađen je projekat SHIPBUILDING  reditelja Zulfikara Filandre i producenta Ishaka Jalimama. Projekat je dobio nagradu YAPIMLAB Young Producer Award. Ovu nagradu finansira poznata turska producentica Zeynep Atakan, a podrazumijeva radionicu za producenta u Istanbulu, otvarajući mogućnosti suradnje s turskom filmskom industrijom. Vrijednost ove nagrade je 5000 eura.

Inače, ovaj projekat bio je bosanskohercegovački predstavnik na First Films First.

Više informacija možete pronaći ovdje.