BH. Film Festival, trinaesti po redu, održat će se i ove godine tokom Sarajevo film festivala, i to kao program BH FILM. 

Prvo izdanje festivala održano je 2003. godine i prikazalo je 6 bosanskohercegovačkih filmova, dok je prošlogodišnje izdanje festivala ugostilo čak 75 bh. filmskih ostvarenja!
Cilj Festivala ostao je promocija bh. filmskih autora, reditelja, scenarista, glumaca, te ostalih filmskih profesionalaca, kao i to da služi kao podstrek za domaću produkciju i distributere domaćeg filma.

Udruženje filmskih radnika BiH poziva sve autore i producente koji imaju završene filmove  da se prijave na Bosanskohercegovački filmski festival.

Filmovi koji se prijave moraju biti završeni 2017. ili 2018. godine, te moraju pripadati jednoj od sljedećih kategrija:
1. Igrani dugometražni film
2. Dokumentarni film
3. Kratki igrani film
4. Animirani film
5. Studentski film

Rok za prijave je 11. juni tekuće godine za studentske filmove i 18. juni za igrane, dokumentarne, kratke i animirane filmove.

Posebna pažnja posvećuje se studentskim filmovima, koji se od 2012. godine, u okviru ovog programa takmiče za jednu od tri nagrade koje dodjeljuje stručni žiri BH. Film Festivala.

Reklame, video spotovi, propagandni i TV filmovi se ne prihvataju.
Svi prijavljeni filmovi moraju imati titlove na engleskom jeziku.

Zainteresovani mogu filmove prijaviti ovdje, te naznačiti da se radi o prijavi za Bh. Film program. Za upload screenera u prijavu, molimo da koristite .mp4 file-ove, ne veće od 4GB (ili poslati vimeo/youtube link).

                                                                                                                                         
Za sve informacije nas možete kontaktirati i na +387 61 355 881 ili udruzenje@bhfilm.ba, kontakt osoba Melina Alagić.

*Filmovi koji su prikazani ili prijavljeni na Konkurs prošle godine se ne mogu ponovo prijaviti!