Posljednji dan Studentskog programa nudi najveći izbor filmova do sada. Sedam filmova koje ćemo moći pogledati prikazuju različite aspekte modernog života, ali i puteve kojima nas može odvesti mašta. Od IZGUBLJENOG GRADA Sare Radusinović u kom rediteljica propituje davno napuštene predjele svoga djetinjstva prateći dnevničke zapise svoje majke, pa sve do JEDNOG DANA Janje Bijelić, animiranog filma o kratkom životu leptira i njihovoj misiji da pomognu ljudima da nađu ljubav, treći slot studentskih filmova u sklopu BH Film programa nudi po nešto za svakog gledatelja.

Tako LJUBAV ZA DVIJE Zorana Pilipovića predstavlja Šerifa Seferovića koji se svaki dan bori za preživljavanje, ali se trudi uvijek pronaći i nešto da usreći dvije žene koje voli, dok APNOEA Andronikos Konstantinosa govori o usamljenosti i čežnji jedne žene. 

SATSEVA Inge Kukobat prikazuje umorno lice starice koja počinje ličiti na kamen koji je okružuje, dok KRAJ DANA Asje Krsmanović podjednako usamljenu, ali dosta mlađu ženu ostavlja u ehu telefonskih razgovora koji odzvanja praznim stanom.

NADŽIVJETI KORNJAČU Katarine Živanović, posljednji film ovogodišnjeg programa, ponovo se bavi samoćom, ali ovaj put pričajući priču o Iskri, djevojci koja pokušava da se nosi sa teškom bolešću i svim onim što ona nosi sa sobom.

Filmove možete pogledati sutra, 16. augusta, u 15:00 u House of Shorts art kina Kriterion.