Producent Jovan Marjanović, član Udruženja filmskih radnika, jedan od čelnih ljudi Sarajevo Film Festivala, te predstavnik BiH za Euroimage, dobitnik je nagrade The Almost 40 Award, koju dodjeljuje Sam Spiegel International Film Lab za doprinos svjetskoj kinematografiji.

Priznanje je Marjanoviću uručeno na ceremoniji održanoj u Jerusalemu 6. jula. Internacionalni žiri, čiji članovi dolaze iz SAD-a, Njemačke, Kanade i Izraela, jednoglasno je glasao za Jovana Marjanovića.
The Almost 40 Award je priznanje koje se dodjeljuje smionim, inspirativnim i inovativnim osobama koje su postigle izuzetne rezultate u oblastima koje se tiču filma: obrazovanje, finansiranje produkcija i promocija. Osobama koje u svojim kasnim 30-im ili ranim 40-im godinama čine značajan iskorak u djelovanju/promjenama u svojoj zemlji ili regiji. 

“Sa strašću prema filmu i emocijama koje stalno ulaže, Jovan je faktor promjene bosanskog, balkanskog i evropskog filma”, kaže se u obrazloženju nagrade. 

Jovan je i jedan od producenata filma IT MUST BE HEAVEN, sa Gaelom Garciom Bernalom u glavnoj ulozi, prikazanom na ovogodišnjem Cannesu, čiju režiju potpisuje Elia Suleiman.