Glumac Goran Bogdan nominiran je za na nagradu Evropske filmske akademije u kategoriji „Najbolji evropski glumac" 2020. godine za glavnu ulogu u filmu OTAC Srdana Golubovića.

Film OTAC je premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu gdje je osvojio Nagradu publike i Nagradu Ekumenskog žirija. Film je rađen u koprodukciji Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine,a bosanskohercegovački producenti filma su Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo ispred producentske kuće SCCA/pro.ba.

Goran Bogdan je nagrađen na ovogodišnjem Festu, gdje mu je dodijeljena nagrada Fedora, a na Pulskom filmskom festivalu dobio je Zlatnu arenu za najbolje glumačko ostvarenje.

Pored Gorana Bogdana za ovo prestižno priznanje nominovani su i Bartosz Bielenia za ulogu u filmu CORPUS CHRISTI, Elio Germano za ulogu u HIDDEN AWAY, Luca Marinelli za MARTIN EDEN, Mads Mikkelsen za ANOTHER ROUND i Viggo Mortensen za ulogu u filmu FALLING.

Dobitnici 33. evropskih filmskih nagrada biće objavljeni 12. decembra u online prijenosu iz sjedišta Evropske filmske akademije u Berlinu.