Udruženje filmskih radnika BiH kandidiralo je mladog bosanskohercegovačkog glumca Dinu Bajrovića za prestižni program koji se svake godine održava tokom Berlinskog filmskog festivala. 
Dino Bajrović igrao je glavnu ulogu u filmu SIN rediteljice Ines Tanović, čime je ispunio uslov za kandidaturu u programu koji promovira mlade glumačke talente do 35 godina starosti. Podsjećamo da je svjetskom premijerom filma SIN otvoren ovogodišnji takmičarski program Sarajevo Film Festivala, a film se trenutno prikazuje na festivalima širom svijeta.

Svoje kandidate prijavile su članice European Film Promotion-a, a odabrani žiri će od 35 kandidata odabrati 10 glumaca i glumica za Shooting Stars 2020. Finalne nominacije će biti objavljene početnom januara naredne godine.
Udruženje filmskih radnika BiH član je European Film Promotion-a (EFP) od 2015. godine, a Shooting Stars je program EFP-a i Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu.
Program je pokrenut 1998. godine, a cilj ovog programa je predstavljanje potencijala mladih glumačkih talenata široj kinematografskoj javnosti, kroz različite medijske aktivnosti, radionice, prijeme i susrete s međunarodnim kasting direktorima. Internacionalni filmski festival u Berlinu održat će se od 20.2. do 1.3.2020.