Torino Film Lab podupire prve i druge filmove mladih redatelja, a ove godine produkcijsku potporu dobila je Una Gunjak za svoj prvi dugometražni igrani film ALFA, koji nastaje u koprodukciji Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske i Italije. Deseto izdanje Torino Film Lab Meetinga održalo se 24. i 25. novembra u sklopu Filmskog festivala u Torinu i okupio je više od 300 filmaša iz cijelog svijeta. Predstavljeno je 12 projekata u završnim fazama razvoja.

Una Gunjak
 je članica Udruženja filmskih radnika i autorica višestruko nagrađivanog kratkog filma KOKOŠKA za koju je, među ostalim, dobila i Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film 2014. godine. Film ALFA je počela razvijati 2015. na rezidenciji Cinéfondation, a projekt je podržao i Desk Kreativne Europe – Potprograma MEDIA, te Fondacije za kinematografiju Sarajevo. 

Una Gunjak je 2008. diplomirala filmske studije pri Sveučilištu u Torinu, a 2010. magistrirala je montažu na prestižnoj National Film and Television School u Londonu gdje trenutno živi i radi kao montažerka i redateljica igranih i dokumentarnih filmova te reklama. KOKOŠKA joj je bila prvi profesionalni autorski projekt.

Svrha produkcijske nagrade Torino Film Lab Meetinga koju dodjeljuje međunarodni žiri je potpora završavanju filma, a novčana nagrada od 50.000 eura dodjeljuje se nakon ocjenjivanja scenarija, budžeta, financijskog i produkcijskog plana i javnog prezentiranja projekta. Žiri se također osobno sastaje s redateljem i producentom filma. Mijenja se svake godine, a ovogodišnji članovi bili su Laura Milani (predsjednica žirija, Italija), ravnateljica Nacionalnog muzeja kina u Turinu (Museo Nazionale del Cinema); redatelj Karim Aïnouz (Brazil); filmašica i umjetnica Tala Hadid (Maroko/Irak); redateljica i scenaristica Anna Rose Holmer (SAD) te producent Georges Schoucair(Libanon).