Animirani film PRIRODNI ODABIR u režiji bosanskohercegovačke animatorice Alete Rajič prikazat će se u sklopu službene konkurencije kratkometražnog animiranog filma, na najcjenjenijem i najpoznatijem svjetskom Festivalu animiranog filma u Annecyju, u Francuskoj.

Ovo je prvi bosanskohercegovački animirani film koji je ostvario ovakav uspjeh na internacionalnom nivou, a koji je, između ostalog, u posljednjih par mjeseci uvršten i u natjecateljski program drugih dvaju najpoznatijih i prestižnih europskih festivala; Monstra u Lisabonu, te Animafest u Zagrebu. 

PRIRODNI ODABIR je inače u posljednjih pola godine svog festivalskog života prikazan u natjecateljskim programima čak 16 svjetskih festivala i smotri animacije. Premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu u sklopu kratkometražnog takmičarskog programa, a unutar regije je autorica osvojila i nagradu za najbolju 2D animaciju na Međunarodnom festivalu animacije u Banja Luci.

PRIRODNI ODABIR je nastao u produkciji Studia Neum, te koprodukciji sa Zagreb Filmom uz finansijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i HAVC-a (Hrvatskog audio-vizualnog centra).