Nakon što je 13. aprila francuski predsjednik zabranio održavanje svih festivala do sredine jula 2020 zbog pandemije COVID-19, Filmski festival u Cannesu je ponovo odgođen, a organizatori paralelnih programa Quinzaine des Realisateurs, Semaine de la Critique i ACID Cinema objavili su da ti programi neće biti održani 2020. godine. Šta to znači za održavanje European Film Challengea?

Svjesni činjenice da je većina učesnika Izazova upućena u dešavanju u svijetu filma, a samim tim i u poteškoće u kojima se nalazi Filmski festival u Cannesu, željeli smo s vama podijeliti dodatne informacije.

Festival je odgođen do daljnjeg, ali Izazov nastavlja. Odlučilo smo ovaj krug produžiti još malo – do 24. aprila. Uživajte u filmovima, igrajte se, jer ovo je pravi trenutak za to J

Imajući u vidu da nagrada na kraju Izazova ne ovisi o nama, nego o održavanju Festivala, trenutno vam ne možemo ništa obećati, osim da mi radimo sve kako bi pobjednici dobili nagradu koja im je obećana. Ukoliko to ne bude moguće, osigurat ćemo zamjensku, kojom ćete sigurno biti zadovoljni.

Vi nastavite da se igrate i uživate u evropskim filmovima, a mi ćemo nastaviti da radimo za vas!