Posljednji dan BH Film programa počinje u 12:30 u sali 5 multipleksa Cinema City prikazivanjem dva dokumentarna filma. DOM, Zdenka Jurilja, koji je ranije prikazan u sklopu Takmičarskog programa – dokumentarni film, koncentrira se na trud mladih aktivista da spase domove ljudi koji ostaju bez domova jer su im bankovni računi blokirani i sudske presude protiv njih donesene bez upoznavanja sa problematikom u potpunosti. Nakon DOMA moći ćete pogledati regionalnu premijeru filma NAJGORI NA SVIJETU Damira Pirića koji ispituje informaciju da je novinarska profesija proglašena najgorom na svijetu kroz istraživanje dvije studentice žurnalistike.

Dan nastavljamo u 14:45 u Sali 4 multipleksa Cinema City prikazivanjem filma VODIČ KROZ CRNU RUPU Alaksandra Nikolića i Zlatka Pranjića o Suletu, pjesniku, umjetniku i posljednjem boemu u londonskom Portobellu, koji sanja o tome da se jednog dana vrati u Banja Luku.

U 16:45 u Sali 4 multipleksa Cinema City moći ćete pogledati deveti slot dokumentarnih filmova u sklopu ovogodišnjeg BH Film programa. Nakon internacionalne premijere filma Maje Bahtijarević OSTAJEM u kom rediteljica posjećuje domovinu koju je napustila sa šest godina kako bi se susrela sa mladim ljudima koji su odlučili ostati, pogledajte film film Nejre Latić Hulusić i Sabrine Begović Ćorić UNDERCOVERED. UNDERCOVERED prikazuje svakodnevne živote živote pokrivenih žena i djevojaka koje.

U Sali 4 multipleksa Cinema City u 20:00 moći ćete pogledati internacionalnu premijeru dokumentarnog filma BIJELI PUT Zdenka Jurilja o humanitarnom konvoju koji je 1993. godine spasio živote srednje Bosne.

BH Film program ove godine završava prikazivanjem prvog bosanskohercegovačkog animiranog filma PTICE KAO MI Faruka Šabanovića, koji je prethodnu večer prikazan na gala projekciji u sklopu Takmičarskog programa – igrani film. PTICE KAO MI je film o grupi ptica koje pokušavajući da održe svoje načine života ipak uspijevaju pronaći zajednički jezik i pomoći jedna drugoj.