Međunarodni Bosnia Herzegovina Looks Around Festival održat će se od 9. do 11. novembra u Bottropu u Njemačkoj. U tri dana, Festival će prikazati filmove iz Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja. Fokus festivala je zajednička historija ovih zemalja, socijalni problemi, ratne traume i zajedničke težnje da pronađu svoje mjesto u današnjoj Evropi.

Festival će, u suradnji s Udruženjem filmskih radnika, održati prezentzaciju kratkih bh. filmova, gdje će prikazati filmove PIVAC Sabrine Begović Ćorić, SJEĆAM SE Elme Tataragić, JOŠ JEDAN DAN Tine Šmalcelj, NEVIDLJIVI Amre Mehić, PINK ELEPHANT Ade Hasanovića i INTERVJU Nermina Hamzagića.
Također, u bogatom takmičarskom programu, osim filmova iz uže regije,  bit će prikazati bosanskohercegovački filmovi LEJLA Stijna Bouma, OSTAJEM-I AM STAYING Maje Bahtijarević i Johanne Jannsen, NOĆNE ŠETNJE Julie Rodrigue, INTERVJU Nermina Hamzagića, ZIMSKO SUNCE Pilar Palomero, CORRESPONDENCE #1 – LETTER TO BORIS LEHMAN Salvadora Palme, SNIJEG ZA VODU Christophera Villiersa  i PRIPADANJE  Judith Beuth i Jasmina Brutusa.

Organizator Festivala je  udruženje  Bottrop "Aktion - Leben und Lernen in Bosnien e.V.", a više o programu i samom Festivalu možete pronaći ovdje.