Od 25. do 27. marta 2019. u Marwah filmskom studiju u New Delhiju u okviru Film City Noida održana je retrospektiva BH filma s učešćem naših istaknutih autora i profesora na Akademiji scenskih umjetnosti Aide Begić Zubčević i Faruka Lončarevića, koji su predstavili svoje filmove i održali kratke radionice o estetici i industriji savremenog BH filma.

Osim predstavljanja šest BH filmova tijekom tri dana: VALTER BRANI SARAJEVO, SAVRŠENI KRUG, GORI VATRA, EPIZODA IZ ŽIVOTA SKUPLJAČA ŽELJEZA, NE OSTAVLJAJ ME i SA MAMOM, naši autori su imali priliku susresti se sa studentima Asian Academy of Film and Video, kao i sa nekim od najuspješnijih indijskih producenata koji su izrazili želju da, osim Gruzije, Turske, Mađarske, Češke i drugih europskih zemalja, uključe i BiH u svoje projekte.

Naravno, ovaj plan je uslovljen konačnim donošenjem zakona o povratku poreza od investicija, zahvaljujući kojem filmske industrije u regionu doživljavaju procvat. Retrospektivu je organizirao Film City i Ambasada BiH u Indiji s podrškom Turkish Airlinesa, a pod pokroviteljstvom producenta Sandeep Marwah, osnivača i predsjednika Marwah Studija i NE Amabasadora BiH Muhameda Čengića.