Sinoć je svečanom dodjelom nagrada zatvoren 8. Tuzla Film Festival (TFF). Film BOG POSTOJI, ZOVE SE PETRUNIJA Teone Strugar Mitevske, a po scenariju Elme Tataragić, osvojio je Vilu TFF za najbolji dugometražni film.

Vila TFF-a za najbolji animirani film pripala je ostvarenju MALLEUS DEI Dine Krpana, najboljim kratkim igranim filmom proglašen je TINA I SENDY Hani Domazet, dok je u kategoriji Best Future Generation Short Film nagrada otišla za NOÉMI D'URSEL Laure Bossicart.

Najbolji dokumentarni film prema odluci žirija je POŠTOVANA PREDSJEDNICE Danijela Pavlića, a nagradu za produkciju na osmom TFF-u ponio je uradak TAXI BLUES producenata Marka Jocića i Andrije Miloševića, produkcijske kuće Viktorija Film i Klan produkcije. Priznanje Otto Englander za najbolji scenario pripalo je Elmi Tataragić za film ŠAVOVI.

Vrijedi kazati da su prilikom otvaranja ovogodišnjeg izdanja festivala dodijeljene i dvjie nagrade, odnosno ona za životno djelo i doprinos filmskoj umjetnosti koja je završila u rukama glumca Zijaha Sokolovića, dok je nagradu za poseban doprinos u razvoju kulture i umjetnosti Tuzle dobila federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović.

U proteklih osam dana ljubitelji sedme umjetnosti imali su priliku pogledati 95 filmskih ostvarenja, ali i uživati u bogatom pratećem programu. Direktor TFF, Boris Balta, izuzetno je zadovoljan minulim izdanjem koje je premašilo sva očekivanja.