U subotu, 6. aprila, bit će otvoren muzej „Valter brani Sarajevo“ i prezentirana monografija „Hajrudin Krvavac“. Oba događaja posveđena su djelu jednog od najznačajnijih bosankohercegovačkih filmskih autora Hajrudinu Šibi Krvavcu.

U organizaciji Filmskog centra Sarajevo i uz pomoć Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajevo u 11:00h bit će upriličeno svečano otvaranje muzeja „Valter brani Sarajevo“.  Muzej je posvećen istoimenom kultnom filmu bh. kinematografije i jednom od simbola grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

U 18:00 u kinu Meeting Point bit će upriličena promocija monografije „Hajrudin Krvavac“.  
Urednik monografije je Nebojša Jovanović, a izdavači Udruženje reditelja i rediteljica Bosne i Hercegovine i Akademija scenskih umjetnosti. Monografija je štampana uz podršku Udruženja filmskih radnika u BiH.
Hajrudin Krvavac autor je specifičnog opusa koji će naredne generacije iznova otkrivati, a ova bogatstvom svoje građe i različitih perspektiva, ova sinteza pruža jedan od glavnih preduslova za to. Na taj način ona postavlja standarde ne samo za buduće publikacije o ovom reditelju, nego i za buduće mnografije o protagonistima bogate historije bosanskohercegovačke kinematografije.

Nakon promocije u kinu Meeting Point u 20:00h bit će prikazan film VALTER BRANI SARAJEVO  reditelja Hajrudina Šibe Krvavca.