Šimek Redžinald
Šimek Redžinald

Montažer

REDŽINALD ŠIMEK rođen je u Sarajevu 1976. Radio je u SCCA Centar za savremenu umjetnost, agenciju Fabrika, a trenutno radi kao freelancer.

Filmografija

2017 - NEVER LEAVE ME

2016 - SMRT U SARAJEVU; SJEĆAM SE; JOŠ JEDAN DAN

2015 - NAŠA SVAKODNEVNA PRIČA

2012 - VAŠI I NAŠI, dokumentarni; ORFEJ, kratki

2011 - PUN(A), dokumentarni

2010 - GLUCK, kratki (koordinator postprodukcije)

2009 - ZGARIŠTE, kratki

2008 - ČVARI NOĆI (asistent montaže, koordinator postprodukcije); LUDI JOŠ UVIJEK IDU NA MJESEC, kratki animirani (montažer i supervizor animacije); SNIJEG, (asistent montaže); DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN, dokumentarni

2007 - INFORMATIVNI RAZGOVORI, dokumentarni (asistent montaže i koordinator postprodukcije); ŠTA JA ZNAM, kratki (koordinator postprodukcije)

2006 - MAMA I TATA/ MUM'N'DAD; BORDERLINE LOVERS, dokumentarni (asistent montaže)

2017 - SARAJ’VO - Dugometražni dokumentarni film - (Montaža)

2016 - JOŠ JEDAN DAN - Kratki igrani film - (Montaža), SJEĆAM SE - Kratki igrani film - (Montaža), LUDWIG VON SARAJEVO - Kratki igrani film - (Montaža), SMRT U SARAJEVU - Dugometražni igrani film - (Montaža)

2015 - NAŠA SVAKODNEVNA PRIČA - Dugometražni igrani film - (Montaža), KALO - Kratki igrani film - (Montaža), SOUL TRAIN - Dugometražni dokumentarni film - (Montaža)

2014 - POSAO IZ SNOVA - Kratki dokumentarni film - (Montaža), PRVI DAN U ŠKOLI - Kratki dokumentarni film - (Montaža), PONIŠTENI - Kratki dokumentarni film - (Montaža), GETO 59 - Kratki dokumentarni film - (Montaža), BANJA ROBIJA - Kratki dokumentarni film - (Montaža)

2013 - ORFEJ - Kratki igrani film - (Montaža), SA MAMOM - Dugometražni igrani film - (Montaža), AZEMINA - Kratki dokumentarni film - (Montaža)