Pirić Damir
Pirić Damir

Producent / Reditelj

DAMIR PIRIĆ rođen je 1976. godine u Tuzli.  Diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti Tuzla, odsjek Produkcija (Film, TV, Radio, Pozorište). Radi kao asistent predavač na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji Tuzla. Stalni saradnik kulturnih institucija i privrednih subjekata u BiH i regiji. Producent i član upravnog odbora organizacije «Artz Produkcija» Tuzla. Izvršni producent festivala «arTz Fest» i web magazina Festival.ba. Pored režije, montaže i produkcije više studentskih kratkih filmova, nekoliko dokumentarnih i jednog igranog filma, režiser i producent je više od 30 muzičkih spotova, te brojnih Internet, TV i Radio reklama, najava i jinglova. Njegov dokumentarni film ROCK’N’WAR prikazan je na mnogim festivalima i dobitnik nagrada publike na festivalima Dok’n’Ritam u Beogradu (Srbija) i dokuMfest u Zenici. 

Filmografija

2016 -  KLJUČ USPJEHA JE U AKTIVNIM GRAĐANIMA,  dokumentarni

2014 - BASNA O BOSNI, dokumentarni (montažer)

2013 - GORČINA OSVETE

2012 - VIVE ŽENE, dokumentarni

2012 - PUT ŽIVOTA, dokumentarni (montažer)

2010 - KUĆA NA KRAJU GRADA, dokumentarni

2009 - NAŠE PRIČE, dokumentarni

2008 - NAPRAVLJENI OD ZVIJEZDA, dokumentarni 

2017 - NAJGORI NA SVIJETU - Dugometražni dokumentarni film - (Režija, Scenarij)

2016 - SAN O KRUGOVIMA - Dugometražni dokumentarni film - (Montaža)

2015 - STUPICA NEVIDLJIVOG DJETETA - Dugometražni dokumentarni film - (Montaža), ROCK'N'WAR... ILI SAMO ZATO ŠTO JE PETAK - Dugometražni dokumentarni film - (Montaža, Producent, Režija, Scenarij)