Orozović Ratko
Orozović Ratko

Reditelj

RATKO OROZOVIĆ je filmski, televizijski i pozorišni reditelj i književnik. Nedavno je proslavio 40 godina umjetničkog rada. U svom stvaralačkom opusu, pored pet knjiga, ima i dva igrana filma, VANBRAČNA PUTOVANJA i BRAČNA PUTOVANJA, kao i više od 50 dokumentarnih filmova i 700 TV filmova i emisija. Dobitnik je 11 domaćih i 15 međunarodnih nagrada.

Filmografija

2010 - TRADICIJA OHRIDSKIH BISERA - Kratki dokumentarni film - (režija, scenarij)

2009 - PRIRODNA BAŠTINA BOSNE I HERCEGOVINE - Kratki dokumentarni film - (režija)

2008 - ŽIVOTOPIS ALEKSE MASKALENKA - Kratki dokumentarni film - (režija, scenarij)

2006 - OTKAČENA KAMERA - Kratki dokumentarni film - (režija, scenarij)

Ostali filmovi

1991 - BRAČNA PUTOVANJA

1988 - VANBRAČNA PUTOVANJA

1985 - BALADA O TENKU, kratki

1981 - ŽIVOT PIŠE ROMANE ALI NEMA KO DA IH ČITA, kratki

1978 - OKRUŽENI GRAD, dokumentarni

1976 - LJ-UBITI, kratki