Mehić Nidžara
Mehić Nidžara

Sekretarica režije

NIDŽARA MEHIĆ rođena je u Maglaju 1946 godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Od 1966. godine radi kao sekretarica režije na filmu. 1968. godine primljena je u savez filmskih radnika. Na TV Sarajevo bila je stalno zaposlena kao sekretarica režije od 1970., gdje je dočekala penziju nakon trideset godina radnog staža.  

Filmografija

2015 SABINA K.
2013 ZA ONE KOJI NE MOGU DA GOVORE
2012 DJECA
2010 NA PUTU
2009 ZGARIŠTE, kratki
2008 SNIJEG
2008 CUVARI NOĆI
2007 TESKO JE BITI FIN
2006 GRBAVICA
2005 GO WEST
2003 REMAKE
2003 LJETO U ZLATNOJ DOLINI
2003 GORI VATRA
2003 42 1/2, kratki
2002 11 Septembar
1998 THE END OF UNPLEASANT TIMES
1998 PUT NA MJESEC, kratki
1998 MADE IN SARAJEVO, dokumentarni
1997 SAVRSENI KRUG
1990 GLUVI BARUT
1989 COVJEK KOJI JE ZNAO GDJE JE SJEVER A GDJE JUG
1978 LJUDSKI FAKTOR
1978 IZVOR
1974 JAUCI SA ZMIJANJA
1973 BIJEG
1972 DEVETO CUDO NA ISTOKU
1971 ULOGA MOJE PORODICE U SVJETSKOJ REVOLUCIJI
1971 NOKAUT
1970 DRAGA IRENA
1969 MOST
1968 OPATICA I KOMESAR
1967 MALI VOJNICI
1966 SRETNI UMIRU DVA PUTA