Mehić Dolberry Azra
Mehić Dolberry Azra

Producentica / Kostimografkinja

AZRA MEHIĆ DOLBERRY rođena je u Sarajevu, 1981. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Od 1999. godine profesionalno se bavi filmskom, televizijskom i teatarskom kostimografijom. Od 2007. orijentirana je ka filmskoj produkciji, čemu posvećuje dalju edukaciju i profesionalni angažman. 2012. godine magistrira Filmsku produkciju na American Film Institute-a u Los Angelesu. Njen kratki film SNOVI bio je nominiran za nagradu Američke filmske akademije u Studentskoj kategoriji, a kratki film WOLVES FROM ANOTHER KINGDOM dobitnik je prestižne ASC nagrade Harris Savides Student Herritage Award.

Filmografija

2015 – SABINA K. (koproducentica)

2012 – WOLVES FROM ANOTHER KINGDOM, kratki (producentica)

2011 – TANTO, kratki (producentica)

2010 – SNOVI, kratki (producentica); OSTAVLJENI (kostimografkinja)

2007 – TEŠKO JE BITI FIN (kostimografkinja)

2005 – PRVA PLATA, kratki (kostimografkinja); RAM ZA SLIKU MOJE DOMOVINE, kratki (kostimografkinja)

2003 – 42 ½, kratki (kostimografkinja)