Lipanović Nebojša
Lipanović Nebojša

Kostimograf

NEBOJŠA LIPANOVIĆ je rođen u Sarajevu 1958. godine, gdje je i diplomirao na Nastavničkom smjeru Likovne akademije 1984 godine. Od 1992. do 1998. živio je i radio u Pragu, zatim od 1998. do 2015. u Beogradu, a od 2015. živi i radi u Sarajevu. Radio je na preko 30 igranih filmova, TV serija, opera...

Filmografija

2013 - NA MLJEČNOM PUTU (kostimograf)

2008 - ŽENA SA SLOMLJENIM NOSOM (kostimograf); LJUBAV I DRUGI ZLOČINI (kostimograf)

2007 - ZAVJET (kostimograf)

2005 - DRUGO STANJE, TV serija (kostimograf)

2003 - SIVI KAMION CRVENE BOJE (kostimograf)

2002 - PROFESIONALAC (kostimograf)

2001 - MOJ SLATKI DOME (kostimograf); BUMERANG (kostimograf)

2000 - NORMALNI LJUDI (kostimograf)

1998 - PORODIČNO BLAGO, TV serija (kostimograf)

1997 - CRNA MAČKA, BELI MAČOR (kostimograf)

1996 - GIPSY MAGIC (kostimograf)

1995 - PODZEMLJE (kostimograf); BILA JEDNOM JEDNA ZEMLJA, TV serija (kostimograf)

1991 - ODMOR U SARAJEVU (kostimograf);

1990 - GLUVI BARUT (kostimograf)

1988 - DOM ZA VEŠANJE (asistent kostimografa)

1987 - ROBINSON CRUSOE (asistent kostimografa)

1986 - ŽIVOT RADNIKA (asistent kostimografa)

1985 - STRATEGIJA ŠVRAKE, TV serija (asistent kostimografa)