Kurt Aleš
Kurt Aleš

Reditelj

ALEŠ KURT rođen je 1965. godine u Zenici. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Nakon nekoliko godina života i rada u Francuskoj, u Sarajevo se vraća 1996. godine, a od tada je postavio nekoliko vrhunskih predstava. Režira za film, teatar i televiziju.

Filmografija

2014 – TOP JE BIO VREO (koscenarista)

2011 – AKUMULATOR, kratki

2004 – SRETAN PUT, BUBAMARO, dokumentarni

2003 – BAHTALO DROM, dokumentarni

1998 – PORTRET REDITELJA, dokumentarni

1995 – ŠTA SE DESILO SA MOJIM PRIJATELJIMA…, dokumentarni

1991 – PROKLETA JE AMERIKA

1989 – DAN ŽENA, kratki

 

 

2014 - TOP JE BIO VREO - Dugometražni igrani film - (Scenarij)