Kulenović Haris
Kulenović Haris

Scenarista / Producent

HARIS KULENOVIĆ rođen je 1951. u Sarajevu.  Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1975. Iste godine zaposlio se na TV Sarajevo, prvo kao novinar, a kasnije radio kao urednik. Scenarista je nagrađene dokumentarne serije LJUDI OD MRAMORA, TV drame VRIJEME DIVLJIH GOLUBOVA, te igranog filma ŽIVOT RADNIKA, itd. Kreator i urednik TV serijala kratkih dokumentaraca "Mini Dok" na BHT-u.

Filmografija

2012 - BORIS SA I - Kratki dokumentarni film - (producent)

2000 - OPST'O I OST'O JEDAN DAN - Kratki dokumentarni film - (producent, scenarij)

Ostali filmovi

2015 - GLASOVI SREBRENICE, dokumentarni (koproducent)

2014 - 100 GODINA ATENTATA, dokumentarni (koproducent)

2011 - PUNK I JA, dokuementarni (koscenarista)

1987 - ŽIVOT RADNIKA (scenarista)

1986 - SAKSOFONISTA MORDO, dokumentarni (scenarista)