Kamerić Šejla
Kamerić Šejla

Rediteljica

ŠEJLA KAMERIĆ rođena je 1976., u Sarajevu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. U svojim radovima uglavnom koristi fotografiju i video kao medij. Do sada je učestvovala na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, te rezidencijalnim programima, a ostvarila je 14 samostalnih izložbi, akcija, intervencija u javnim prostorima. Njen kratki film ŠTA JA ZNAM uvršten je u Glavnu selekciju festivala u Veneciji 2007. 2011. godine nagrađena je prestižnim priznanjem The Routes Princess Margriet Award.

Filmografija

2015 - ČETVRTAK - Kratki igrani film - (režija, scenarij)

2013 - APOLLO: PRVO RATNO KINO - Kratki dokumentarni film - (režija, scenarij)

2011 - 1395 DANA BEZ CRVENE - Dugometražni igrani film - (režija, scenarij)

2010 - GLÜCK - Kratki igrani film - (režija, scenarij)

2007 - ŠTA JA ZNAM - Kratki igrani film - (režija, scenarij)

Ostali filmovi

2013 - SMJENA, kratki