Kabil Namik
Kabil Namik

Reditelj / Scenarista

NAMIK KABIL rođen je 1968. godine, u Tuzli. Završio je studij filma na Santa Monica Collegu i Los Angeles City Collegu u Los Angelesu, u SAD. Trenutno u Sarajevu radi kao pisac, scenarista i filmski reditelj. Napisao je nekoliko scenarija za televizijske projekte, te za igrani film KOD AMIDŽE IDRIZA, reditelja Pjera Žalice. Njegov dokumentarni film INFORMATIVNI RAZGOVORI dobitnik je nagrade Srce Sarajeva za najbolji dukumentarni film na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine. ČUVARI NOĆI je njegov prvi dugometražni igrani film i premijerno je prikazan na festivalu u Veneciji 2008., u okviru programa Sedmica kritike. 

Filmografija

2016 - SRCE OD DRVETA , dokumentarni
2012 - UNUTRA, kratki
2011 - MAGNET, dokumentarni
2008 - VJERNICI, dokumentarni; ČUVARI NOĆI
2007 - INFORMATIVNI RAZGOVORI, dokumentarni
2005 - POVRATAK, dokumentarni
2003 - SEX PLANETA, kratki

2016 - SRCE OD DRVETA - Kratki dokumentarni film - (Režija, Scenarij)

2013 - UNUTRA - Kratki igrani film - (Režija, Scenarij)