Ibrahimović Damir
Ibrahimović Damir

Producent

DAMIR IBRAHIMOVIĆ rođen je 1965. godine, u Sarajevu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Direktor je Udruženja umjetnika „Deblokada“.

Filmografija

2017 - MUŠKARCI NE PLAČU (producent)

2016 - DOBRA ŽENA (koproducent)

2015 - JEDAN DAN U SARAJEVU ( dokumentarni film, producent)

2014 - OTOK LJUBAVI (producent)

2013 - ZA ONE KOJI NE MOGU DA GOVORE (producent)

2012 – CURE; RUS, dokumentarni (reditelj)

2010 – NA PUTU

2009 – STORM (line producer)

2008 – PARTICIPATION, kratki

2007 – DNEVNIK GRADITELJA: FILM O REKONSTRUKCIJI STAROG MOSTA, dokumentarni

2006 – GRBAVICA

2005 – IZGUBLJENO&NAĐENO: ROĐENDAN, dokumentarni

2004 – SLIKE S UGLA, dokumentarni

2003 – BAHTALO DROM, dokumentarni

2002 – NAZAD NAPRIJED,  kratki ; SJEĆAŠ LI SE SARAJEVA , dokumentarni

2000 – CRVENE GUMENE ČIZME, dokumentarni

1998 – NOĆ JE. MI SVIJETLIMO., dokumentarni; LJUBAV JE…, kratki

2017 - MUŠKARCI NE PLAČU - Dugometražni igrani film - (Producent)

2015 - JEDAN DAN U SARAJEVU - Dugometražni dokumentarni film - (Producent), RUS - Dugometražni dokumentarni film - (Producent, Režija, Scenarij)

2014 - CURE - ŽIVOT DRUGE - Dugometražni igrani film - (Producent), OTOK LJUBAVI - Dugometražni igrani film - (Producent), NACRTAJ MI JEDNU ZEMLJU - Kratki dokumentarni film - (Producent)

2013 - ZA ONE KOJI NE MOGU DA GOVORE - Dugometražni igrani film - (Producent)