Hulusić Nejra
Hulusić Nejra

Rediteljica

NEJRA HULUSIĆ rođena je 1985. godine u Sarajevu. Diplomirala je režiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. 2011. sa svojim dokumentarnim projektom UNDER THE COVER nominovana je za Robert Bosch koprodukcijsku nagradu, te je dobila nagradu Balkanskog dokumentarnog centra. Njen poslijednji dokumentarni film HER CINEMA LOVE bio je u takmičarskoj sekciji na festivalima HotDocs, Visions Du Reel, Makedox, Dokufest, Zagrebdox, DOK Leipzig... Jedna je od osnivačica udruženja Hava Film. Trenutno zaposlena i kao rediteljica na BHRT-u.

Filmografija

2017 - UNDERCOVERED - Dugometražni dokumentarni film - (montaža, producent, režija, scenarij)

2015 - PUT U NEZABORAV - Kratki dokumentarni film - (režija, scenarij)

2014 - U PLAVO - Kratki igrani film - (montaža, režija)

2011 - HER CINEMA LOVE - Kratki dokumentarni film - (producent, režija, scenarij)

2009 - SUNČANA DJECA - Kratki dokumentarni film - (direktor fotografije)

Ostali filmovi

2014 –  MEMORIES ABOUT MEMORIES, dokumentarni; FROM THE DARKNESS TO THE  ETERNAL LIGHT, dokumentarni

2013 – ČOVJEK JE ČOVJEKU VUČKO, dokumentarni

2008 – SVJEDOK, dokumentarni