Filipović Vlatko
Filipović Vlatko

Reditelj / Scenarista

VLATKO FILIPOVIĆ rođen je 1936. u Hutovu. Jedan je od najznačajnijih filmskih autora u historiji bh. filma. Dobitnik je nagrade Udruženja filmskih radnika u BiH “Ivica Matić”.

Filmografija

1982 - NASTOJANJE

1974 - VRANICA 1973, dokumentarni

1972 - DEVETO ČUDO NA ISTOKU

1971 - FAMOS, dokumentarni; EL NIMEIRI U SARAJEVU, dokumentarni

1970 - DIJALOG, dokumentarni

1969 - MOJA STRANA SVETA

1968 - ZEMLJA NERETLJANSKA, dokumentarni

1967 - HOP JAN, dokumentarni; SUROVE DIJAGONALE, kratki

1966 - PUNTA VELIKOG MORA, dokumentarni

1965 - U ZAVJETRINI VREMENA, kratki; ŽEDNO POLJE, kratki

1964 - NARODNI POSLANIK (asistent režije)

1962 - KOZARA (asistent režije)