Dujaković Goran
Dujaković Goran

Reditelj / Direktor festivala

GORAN DUJAKOVIĆ rođen je 1966. godina. Član Svjetske asocijacije za animirani film – ASIFA. Osnivač i direktor Međunarodnog festivala animiranog filma u Banja Luci koji se održava od 2008. godine. Jedan je od osnivača i višegodišnji predsjednik Asocijacije za vizuelne umjetnosti FENIKS ART iz Banja Luke. Aktivan na filmu i televiziji od 1997. godine. Za Radio-televizija Republike Srpske uradio šest dokumentarnih filmova. Diplomirao TV režiju na Akademiji umjetnosti u Banja Luci 2009. godine. Master studije iz teorije dramskih umjetnosti završio je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2011. godine. Na istom fakuklutetu trenutno na prvoj godini doktorskih studija. Zaposlen na Akademiji umjetnosti u Banja Luci kao docent na predmetu Filmska i TV režija.

Filmografija

2012 – KORACI, dokumentarni

2009 – KAPLJICA, igrano-dokumentarni film

2008 – SKAKAVAC, dokumentarni; GLAS BOJE NEBA, kratki

2007 – SVAKI DAN SE SUNCE RAĐA, dokumentarni

2006 – HRONIKA ZLOČINA, dokumentarni

2005 – PTICE BARDAČE, dokumentarni

2004 – DROBLJENE TIŠINE, dokumentarni

2002 – LEDENO PODZEMLJE, dokumentarni ; LED, dokumentarni

2001 – MOJ MRTVI GRAD, dokumentarni

2000 – LJUDI SA DEPONIJE, dokumentarni

1997 – ŽIVOT U KRUGU, dokumentarni