Drljević Alen
Drljević Alen

Reditelj / Scenarista

ALEN DRLJEVIĆ rođen je u Sarajevu. Diplomirao je 2005. godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Njegov diplomski film PRVA PLATA osvojio je EFA/UIP Award na 11. SFF-u i bio je nominiran za nagradu Evropske filmske akademije za najbolji kratki film. Njegov dugometražni dokumentarni film KARNEVAL na najznačajnijem svjetskom festivalu dokumentarnog filma IDFA bio je prikazan u dvije selekcije “First Appearance” i “Movies that Matter”. Priprema svoj prvi dugometražni igrani film MUŠKARCI NE PLAČU.

Filmografija

2017 - MUŠKARCI NE PLAČU - Dugometražni igrani film - (režija, scenarij)

2011 - PUN(A) - Kratki dokumentarni film - (režija, scenarij)

2008 - ŠOPING - Kratki igrani film - (režija, scenarij)

2007 - ESMA - Kratki dokumentarni film - (režija)

2006 - KARNEVAL - Dugometražni dokumentarni film - (režija, scenarij)

2005 - PRVA PLATA - Kratki igrani film - (režija, scenarij)

Ostali filmovi