Drljević Alen
Drljević Alen

Reditelj / Scenarista

ALEN DRLJEVIĆ rođen je u Sarajevu. Diplomirao je 2005. godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Njegov diplomski film PRVA PLATA osvojio je EFA/UIP Award na 11. SFF-u i bio je nominiran za nagradu Evropske filmske akademije za najbolji kratki film. Njegov dugometražni dokumentarni film KARNEVAL na najznačajnijem svjetskom festivalu dokumentarnog filma IDFA bio je prikazan u dvije selekcije “First Appearance” i “Movies that Matter”. Priprema svoj prvi dugometražni igrani film MUŠKARCI NE PLAČU.

Filmografija

2017 - MUŠKARCI NE PLAČU

2011 - PUN(A), dokumentarni

2008 - ŠOPING, kratki

2007 - ESMA, dokumentarni

2006 - KARNEVAL, dokumentarni

2005 - PRVA PLATA / PAYCHECK, kratki

2017 - MUŠKARCI NE PLAČU - Dugometražni igrani film - (Režija, Scenarij)